29-07-2021

Λειτουργία του Κέντρου Δικτύων την περίοδο των θερινών διακοπών

Σας ενημερώνουμε πως το Κέντρο Δικτύων την περίοδο 02/08/2021 έως 20/08/2021, κατά την οποία το Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό,
θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας αποκλειστικά για την αντιμετώπιση βλαβών στον κεντρικό εξοπλισμό του δικτύου.

Στο εν λόγω διάστημα δεν θα εξυπηρετούνται αιτήματα χρηστών που αφορούν στις υπηρεσίες του Δικτύου ή σε συνδέσεις/βλάβες τηλεποικωνιακών πριζών.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Υποστήριξη Τηλεφωνικού Δικτύου και Δικτύου Δεδομένων ΕΜΠ
Κέντρο Δικτύων

16-10-2020

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Κακόβουλα Μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί στο Ίδρυμα η λήψη ύποπτων (πλαστών) μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μολυσμένα συνημμένα αρχεία (πχ .doc) , τα οποία εάν τα ανοίξετε ο υπολογιστής σας θα μολυνθεί.
Η ιδιαιτερότητα είναι ότι τα μηνύματα αυτά έχουν στο σώμα τους παλιά γνωστά μηνύματα που έχουν διακινηθεί στην αλληλογραφία χρηστών.
Δυστυχώς πρόκειται για επίθεση που το σύστημα προστασίας αλληλογραφίας του ΕΜΠ δεν μπορεί να ανιχνεύσει.

Παρακαλούμε σε κάθε περίπτωση όταν λαμβάνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσέξτε ακολουθείστε τις εξής συμβουλές ασφάλειας ώστε να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας:

· Προσέξτε ιδιαιτέρως το όνομα χρήστη (username) -τον λογαριασμό e-mail δηλαδή- ο οποίος αναγράφεται συνήθως META το όνομα του αποστολέα. Αν παρουσιάζει οποιαδήποτε διαφορά από τα πραγματικά στοιχεία, τότε πρόκειται για κακόβουλο μήνυμα.

· Βεβαιωθείτε ότι αναγράφεται το πραγματικό όνομά σας στο κυρίως σώμα του κειμένου, αλλά και οπουδήποτε στο μήνυμα.

· Μην ακολουθήσετε κανέναν σύνδεσμο (link) και μην ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο προτού βεβαιωθείτε ότι το μήνυμα είναι πραγματικό (ασφαλές).

· Μη μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικών καρτών ή οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο μέσω του μηνύματος που παραλάβατε, για κανέναν λόγο. ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.
 

· Επιβεβαιώστε μέσω τηλεφώνου ότι ο αποστολέας του μηνύματος είναι πραγματικός χρήστης, προτού προβείτε σε τυχόν ενέργειες που σας ζητούνται.

· Διαγράψτε το κακόβουλο μήνυμα από τον φάκελο εισερχομένων σας.

Εκτός των παραπάνω, μια καλή πρακτική θα ήταν να μπείτε στις ρυθμίσεις του Office σας και να απενεργοποιήσετε τις εντολές macros, ώστε να μην μπορούν να εκτελούνται κακόβουλα αρχεία, ακόμη κι αν καταλάθος ανοίξετε κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Τέλος, εάν δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια του λογαριασμού σας, παρακαλούμε αλλάξτε άμεσα κωδικό πρόσβασης (password) μέσα από τη σελίδα του central (https://my.central.ntua.gr).

Για το ΚΕΔ-ΕΜΠ
Η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης 

24-07-2020

Λειτουργία του Κέντρου Δικτύων την περίοδο των θερινών διακοπών

Σας ενημερώνουμε πως το Κέντρο Διτκύων την περίοδο 03/08/202 έως 21/08/2020, κατά το οποίο το Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό,
θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας αποκλειστικά για την αντιμετώπιση βλαβών στον κεντρικό εξοπλισμό του δικτύου.

Το εν λόγω διάστημα, δεν θα εξυπηρετούνται αιτήματα χρηστών που αφορούν στις υπηρεσίες του Δικτύου ή σε συνδέσεις/βλάβες τηλεποικωνιακών πριζών.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Υποστήριξη Τηλεφωνικού Δικτύου και Δικτύου Δεδομένων ΕΜΠ
Κέντρο Δικτύων

12-06-2020

Διακοπή τηλεφωνικού δικτύου και τμήματος του δικτύου δεδομένων την Κυριακή 21/06

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 21/06 στις 08:30 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εργασίες στον κεντρικό κόμβο της Διοίκησης,
με αποτέλεσμα την ολική διακοπή του Τηλεφωνικού Δικτύου (Πατησίων και Ζωγράφου) και τμήματος του Δικτύου Δεδομένων.

Οι κεντρικοί εξυπηρετητές και οι κεντρικές υπηρεσίες ΔΕΝ θα επηρεαστούν.
Η διακοπή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι 2,5 ώρες.

Κέντρο Δικτύων ΕΜΠ

08-04-2020

Οδηγίες πρόσβασης στις υπηρεσίες του Office 365

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Office 365 είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού στο ΔΗΛΟΣ 365 του ΕΔΥΤΕ.

  • Περιηγηθείτε στο ΔΗΛΟΣ 365 και πατήστε στο κουμπί Σύνδεση
  • Στην σελίδα της Υποδομής Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (AAI) του ΕΔΥΤΕ, διαλέξτε τον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (National Technical University of Athens) απο το dropdown menu και πατήστε στο Επιβεβαίωση.
  • Θα οδηγηθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού (που έχετε λάβει από το KHY).
  • Στην συνέχεια θα ανακατευθυνθείτε και πάλι πίσω στην σελίδα του ΔΗΛΟΣ 365 όπου θα δείτε ένα μήνυμα να σας ενημερώνει οτι η διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού σας στο Office 365 είναι σε εξέλιξη.
  • Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, μόλις έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού σας στο Office 365, θα ανακατευθυνθείτε στον πίνακα εργασίας του ΔΗΛΟΣ 365.

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες του Office 365, μπορείτε είτε να επισκεφθείτε την Πύλη του Office 365 είτε να προσπελάσετε απευθείας την υπηρεσία του Office 365 που επιθυμείτε.

Όταν σας ζητηθεί να κάνετε sign in θα πρέπει να βάλετε το username που χρησιμοποιείτε για την ταυτοποίησή σας στο login.ntua.gr συνοδευόμενο από @ntua.gr, δηλαδή ο λογαριασμός σας θα είναι της μορφής username@ntua.grΜην εισάγετε άλλο Microsoft, Outlook ή Skype Account, ούτε την διεύθυνση email σας στο ΕΜΠ.
Στην συνέχεια θα μεταφερθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου θα εισάγετε το username και τον κωδικό σας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Αναλυτικότερες οδηγίες για το ΔΗΛΟΣ 365

Οδηγίες χρήσης εργαλείων τηλεκπαίδευσης για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως στο ΕΜΠ