08-04-2020

Οδηγίες πρόσβασης στις υπηρεσίες του Office 365

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Office 365 είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού στο ΔΗΛΟΣ 365 του ΕΔΥΤΕ.

  • Περιηγηθείτε στο ΔΗΛΟΣ 365 και πατήστε στο κουμπί Σύνδεση
  • Στην σελίδα της Υποδομής Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (AAI) του ΕΔΥΤΕ, διαλέξτε τον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (National Technical University of Athens) απο το dropdown menu και πατήστε στο Επιβεβαίωση.
  • Θα οδηγηθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού (που έχετε λάβει από το KHY).
  • Στην συνέχεια θα ανακατευθυνθείτε και πάλι πίσω στην σελίδα του ΔΗΛΟΣ 365 όπου θα δείτε ένα μήνυμα να σας ενημερώνει οτι η διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού σας στο Office 365 είναι σε εξέλιξη.
  • Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, μόλις έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού σας στο Office 365, θα ανακατευθυνθείτε στον πίνακα εργασίας του ΔΗΛΟΣ 365.

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες του Office 365, μπορείτε είτε να επισκεφθείτε την Πύλη του Office 365 είτε να προσπελάσετε απευθείας την υπηρεσία του Office 365 που επιθυμείτε.

Όταν σας ζητηθεί να κάνετε sign in θα πρέπει να βάλετε το username που χρησιμοποιείτε για την ταυτοποίησή σας στο login.ntua.gr συνοδευόμενο από @ntua.gr, δηλαδή ο λογαριασμός σας θα είναι της μορφής username@ntua.grΜην εισάγετε άλλο Microsoft, Outlook ή Skype Account, ούτε την διεύθυνση email σας στο ΕΜΠ.
Στην συνέχεια θα μεταφερθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου θα εισάγετε το username και τον κωδικό σας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Αναλυτικότερες οδηγίες για το ΔΗΛΟΣ 365

Οδηγίες χρήσης εργαλείων τηλεκπαίδευσης για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως στο ΕΜΠ

16-03-2020

Οδηγίες χρήσης εργαλείων τηλεκπαίδευσης για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως στο ΕΜΠ

Στη συγκυρία του COVID-19, τα μαθήματα του ΕΜΠ μπορούν να διεξάγονται από απόσταση με συνδυασμό χρήσης δωρεάν εργαλείων τηλεδιάσκεψης και διαμοιρασμού υλικού μαθήματος με τους φοιτητές μέσω της πλατφόρμας mycourses. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Πρύτανη του ΕΜΠ. Δύο επιλογές για την παράδοση μαθημάτων είναι τα εργαλεία Microsoft Teams και Cisco Webex.

Δείτε τις σχετικές οδηγίες χρήσης, τις οποίες έχουν μοιραστεί με την κοινότητα η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

16-03-2020

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της τεχνικής στήριξης του ΚΕΔ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της περιορισμένης λειτουργίας της υπηρεσίας τεχνικής στήριξης του Κέντρου Δικτύων, παρακαλούμε όπως στέλνετε τα αιτήματά σας μέσω email στις ακόλουθες διευθύνσεις:

help-data@noc.ntua.gr για το Δίκτυο Δεδομένων
help-voice@noc.ntua.gr για το Τηλεφωνικό Δίκτυο

11-03-2020

Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των αιθουσών πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης περί "Αναστολής λειτουργίας του ΕΜΠ – προληπτικά μέτρα λόγω κορωνοϊού" σας ενημερώνουμε ότι, βάσει της απόφασης, θα παραμείνουν κλειστές οι αίθουσες πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

16-12-2019

Ανακοίνωση του Κέντρου Δικτύων ΕΜΠ για την εισερχόμενη αλληλογραφία

Σας υπενθυμίζουμε:

  • Πολλές φορές λαμβάνετε παραπλανητικά μηνύματα, τα οποία σας προτρέπουν να επισκεφθείτε κάποιο σύνδεσμο για να "αναβαθμίσετε" το λογαριασμό σας. Κάτι τέτοιο είναι παραπλανητικό, δεν πρόκειται ποτέ να σας το ζητήσει το ΚΕΔ. Μπορείτε να δείτε στη γραμμή κατάστασης (στο κάτω μέρος του παραθύρου του πλοηγού) ποια είναι η σελίδα που κρύβεται πίσω από έναν υπερσύνδεσμο, πριν κάνετε κλικ σε αυτόν για να ανοίξει σε παράθυρο.  Αν δεν είστε σίγουροι, σας συμβουλεύουμε να μην τον πατήσετε.
  • To Ε.Μ.Π. δε θα σας στείλει ποτέ μήνυμα αλληλογραφίας στο οποίο θα ζητά από τους χρήστες να απαντήσουν σε μήνυμα κοινοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής τους.
  • Εξετάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο των μηνυμάτων που λαμβάνετε, ακόμη και αν φαίνεται να προέρχονται από γνωστούς αποστολείς.
  • Ελέγχετε αν στο κείμενο υπάρχουν ορθογραφικά ή συντακτικά σφάλματα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να σας βάζει σε υποψίες για την εγκυρότητα του μηνύματος.
  • Διατηρείτε ενημερωμένο το πρόγραμμα πλοήγησης ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome κ.α.) που χρησιμοποιείτε. Καλό είναι να έχετε πάντα την τελευταία σταθερή έκδοση, γιατί παλαιότερες εκδόσεις είναι ενδεχομένως ευάλωτες σε προσπάθειες παραπλάνησης, π.χ. μέσω ψεύτικων διευθύνσεων ιστοσελίδων (spoofed URLs).