24-07-2020

Λειτουργία του Κέντρου Δικτύων την περίοδο των θερινών διακοπών

Σας ενημερώνουμε πως το Κέντρο Διτκύων την περίοδο 03/08/202 έως 21/08/2020, κατά το οποίο το Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό,
θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας αποκλειστικά για την αντιμετώπιση βλαβών στον κεντρικό εξοπλισμό του δικτύου.

Το εν λόγω διάστημα, δεν θα εξυπηρετούνται αιτήματα χρηστών που αφορούν στις υπηρεσίες του Δικτύου ή σε συνδέσεις/βλάβες τηλεποικωνιακών πριζών.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Υποστήριξη Τηλεφωνικού Δικτύου και Δικτύου Δεδομένων ΕΜΠ
Κέντρο Δικτύων

12-06-2020

Διακοπή τηλεφωνικού δικτύου και τμήματος του δικτύου δεδομένων την Κυριακή 21/06

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 21/06 στις 08:30 π.μ., θα πραγματοποιηθούν εργασίες στον κεντρικό κόμβο της Διοίκησης,
με αποτέλεσμα την ολική διακοπή του Τηλεφωνικού Δικτύου (Πατησίων και Ζωγράφου) και τμήματος του Δικτύου Δεδομένων.

Οι κεντρικοί εξυπηρετητές και οι κεντρικές υπηρεσίες ΔΕΝ θα επηρεαστούν.
Η διακοπή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι 2,5 ώρες.

Κέντρο Δικτύων ΕΜΠ

08-04-2020

Οδηγίες πρόσβασης στις υπηρεσίες του Office 365

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Office 365 είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού στο ΔΗΛΟΣ 365 του ΕΔΥΤΕ.

  • Περιηγηθείτε στο ΔΗΛΟΣ 365 και πατήστε στο κουμπί Σύνδεση
  • Στην σελίδα της Υποδομής Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (AAI) του ΕΔΥΤΕ, διαλέξτε τον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (National Technical University of Athens) απο το dropdown menu και πατήστε στο Επιβεβαίωση.
  • Θα οδηγηθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού (που έχετε λάβει από το KHY).
  • Στην συνέχεια θα ανακατευθυνθείτε και πάλι πίσω στην σελίδα του ΔΗΛΟΣ 365 όπου θα δείτε ένα μήνυμα να σας ενημερώνει οτι η διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού σας στο Office 365 είναι σε εξέλιξη.
  • Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, μόλις έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού σας στο Office 365, θα ανακατευθυνθείτε στον πίνακα εργασίας του ΔΗΛΟΣ 365.

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες του Office 365, μπορείτε είτε να επισκεφθείτε την Πύλη του Office 365 είτε να προσπελάσετε απευθείας την υπηρεσία του Office 365 που επιθυμείτε.

Όταν σας ζητηθεί να κάνετε sign in θα πρέπει να βάλετε το username που χρησιμοποιείτε για την ταυτοποίησή σας στο login.ntua.gr συνοδευόμενο από @ntua.gr, δηλαδή ο λογαριασμός σας θα είναι της μορφής username@ntua.grΜην εισάγετε άλλο Microsoft, Outlook ή Skype Account, ούτε την διεύθυνση email σας στο ΕΜΠ.
Στην συνέχεια θα μεταφερθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου θα εισάγετε το username και τον κωδικό σας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Αναλυτικότερες οδηγίες για το ΔΗΛΟΣ 365

Οδηγίες χρήσης εργαλείων τηλεκπαίδευσης για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως στο ΕΜΠ

16-03-2020

Οδηγίες χρήσης εργαλείων τηλεκπαίδευσης για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως στο ΕΜΠ

Στη συγκυρία του COVID-19, τα μαθήματα του ΕΜΠ μπορούν να διεξάγονται από απόσταση με συνδυασμό χρήσης δωρεάν εργαλείων τηλεδιάσκεψης και διαμοιρασμού υλικού μαθήματος με τους φοιτητές μέσω της πλατφόρμας mycourses. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Πρύτανη του ΕΜΠ. Δύο επιλογές για την παράδοση μαθημάτων είναι τα εργαλεία Microsoft Teams και Cisco Webex.

Δείτε τις σχετικές οδηγίες χρήσης, τις οποίες έχουν μοιραστεί με την κοινότητα η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

16-03-2020

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της τεχνικής στήριξης του ΚΕΔ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της περιορισμένης λειτουργίας της υπηρεσίας τεχνικής στήριξης του Κέντρου Δικτύων, παρακαλούμε όπως στέλνετε τα αιτήματά σας μέσω email στις ακόλουθες διευθύνσεις:

help-data@noc.ntua.gr για το Δίκτυο Δεδομένων
help-voice@noc.ntua.gr για το Τηλεφωνικό Δίκτυο