Η υπηρεσία εικονικών θυρίδων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Virtual E-mail) δίνει τη δυνατότητα απόκτησης θυρίδων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαπιστευμένες ομάδες, εργαστήρια και τμήματα του ΕΜΠ. Oι τελικοί χρήστες μπορούν να έχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις της μορφής: user@domain.ntua.gr που αντιστοιχούν στην δικτυακή υποπεριοχή που κατέχει η αντίστοιχη ομάδα στην οποία ανήκουν. Ο διαχειριστής των εικονικών θυρίδων μπορεί να προσφέρει στους χρήστες της ομάδας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χωρίς να χρειάζεται να συντηρεί δικό του υλικό και λογισμικό. Αντίθετα, τα δεδομένα και οι ρυθμίσεις διατηρούνται στους εξυπηρετητές του Κέντρου Δικτύων, το οποίο εγγυάται για την ομαλή λειτουργία (συντήρηση, αναβαθμίσεις, μελλοντικές βελτιώσεις και προσθήκες στην υπηρεσία).

vmail1

Πού απευθύνεται η υπηρεσία

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους υπεύθυνους διαχειριστές κάθε ομάδας που κατέχει μια δικτυακή υποπεριοχή στο ΕΜΠ. Αν η υποπεριοχή προϋπάρχει τότε αρκεί η συμπλήρωση της αίτησης. Αν πρόκειται για καινούρια υποπεριοχή ονοματολογίας τότε πρέπει να προηγηθεί αίτηση για την απόκτηση της.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία ονοματολογίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

H νέα υπηρεσία προσφέρει στους τελικούς χρήστες:

  • Θυρίδες χωρητικότητας  10 GB.
  • Προστασία από ιούς (antivirus).
  • Εντοπισμός και περιορισμός της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (antispam).
  • Πρόσβαση μέσω πρωτοκόλλων POP3, IMAP και των αντίστοιχων ασφαλών εκδόσεων POP3 over SSL και IMAP over SSL.
  • Πρόσβαση μέσω webmail   Μέσω του my.ntua.gr  μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για τη θυρίδα σας, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σας (password) και να ορίσετε φίλτρα ταξινόμησης ή προώθησης των μηνυμάτων σας.
  • Άμεση και συνεχή υποστήριξη από το Κέντρο Δικτύων του ιδρύματος.