Το mycourses χρησιμοποιεί την κεντρική υπηρεσία καταλόγου του ΕΜΠ για πιστοποίηση των χρηστών. Αν έχετε λογαριασμό, θα μπορείτε να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας (δηλ. το username και το password σας) εδώ. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο ΕΜΠ, τότε ανάλογα με τη σχέση σας με το ΕΜΠ μπορείτε να αιτηθείτε τη δημιουργία λογαριασμού στο Κέντρο Υπολογιστή.

Ο χώρος που σας παρέχεται από την υπηρεσία, είναι 100ΜΒ ανά μάθημα. Ο χώρος καταναλώνεται από τα "Έγγραφα" και τις "Εργασίες" του μαθήματος.

Θα πρέπει να μας αποστείλετε μια αίτηση καταχώρησης νέου μαθήματος. Συμπληρώστε, μέσα από το mycourses, τη φόρμα στην οποία παραπέμπει η συμβουλή στο κίτρινο πλαίσιο, στην κορυφή της σελίδας δημιουργίας νέου μαθήματος (σύνδεσμος: Δημιουργία ενός μαθήματος). Την ίδια κιόλας μέρα θα καταχωρηθεί ο τίτλος του μαθήματός σας και θα μπορέσετε να συνεχίσετε.

Η υπηρεσία mycourses προσφέρει στους διδάσκοντες ένα εργαλείο για την δημιουργία ιστοσελίδων μαθημάτων. Οι φοιτητές δεν έχουν δικαιώματα διαχείρισης στην υπηρεσία αυτή, παρά μόνο δικαιώματα περιήγησης στα μαθήματα. Για τα ανοικτά μαθήματα, δεν είναι απαραίτητη η πιστοποίηση στο σύστημα. Αν θέλετε, όμως, να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις ανακοινώσεις του μαθήματος ή να υποβάλλετε εργασίες, τότε εγγραφείτε μέσω του mycourses.ntua.gr σε κάποιο μάθημα, ακόμα κι αν αυτό είναι κλειστό. Σ'αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας κάθε φορά για να το προσπελάσετε.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε μάθημα επιτρέπει ο δημιουργός του. Η εγγραφή στα μαθήματα μέσω του mycourses.ntua.gr δεν υποκαθιστά την εγγραφή σας στη γραμματεία. Οδηγεί απλώς στην καταχώρησή σας ως χρήστη του ηλεκτρονικού μαθήματος. Έτσι, μπορείτε να εγγραφείτε, για παράδειγμα, σε μάθημα διαφορετικού εξαμήνου από αυτό που ανήκετε ή ακόμα να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα άλλης σχολής. Τα ακριβή δικαιώματα πρόσβασης και η διαχείριση της λίστας χρηστών είναι αποκλειστικά ευθύνη του διδάσκοντα του μαθήματος.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: ανοικτά, περιορισμένης πρόσβασης και κλειστά. Αν το μάθημα που αναζητάτε είναι περιορισμένης πρόσβασης ή κλειστό κι εσείς δεν έχετε ταυτοποιηθεί στην υπηρεσία, τότε δε θα εμφανίζεται στην αντίστοιχη λίστα. Αν το μάθημα είναι κλειστό, αυτό σημαίνει πως ο διδάσκων επιθυμεί εγγραφή για πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος, οπότε πρέπει να πιστοποιηθείτε στο σύστημα κανονικά και μετά να εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό μάθημα, μέσω του mycourses. Λάβετε επίσης υπόψη, ότι ο καθηγητής έχει δικαίωμα να καταστήσει το μάθημα μη ορατό κατά βούληση, ή να απαγορεύσει την εγγραφή περισσότερων χρηστών, οποιοαδήποτε στιγμή. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, το μάθημα δε θα εμφανίζεται ούτε στη λίστα των μαθημάτων προς εγγραφή.

Αν είστε μέλος ΔΕΠ, ΕΤΕΠ ή ΕΔΙΠ θα πρέπει να στείλετε σχετικό αίτημα στο τμήμα υποστήριξης της υπηρεσίας καταλόγου.

Αν είστε φοιτητής, μπορείτε ν' αλλάξετε την πρωτεύουσα διεύθυνση email σας από την υπηρεσία διαχείρισης του λογαριασμού σας, που προσφέρεται από το Κέντρου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στον παρακάτω σύνδεσμο και τη διαδικασία που ακολουθεί:

https://my.central.ntua.gr/

  • ταυτοποιηθείτε με το username και password που σας έχει αποδοθεί από το ΚΗΥ
  • επιλέξτε την "Καρτέλα Χρήστη" και συμπληρώστε την επιθυμητή διεύθυνση στο πεδίο "Πρωτεύουσα διεύθυνση"
  • πατήστε το κουμπί "Υποβολή"

Μετά την αλλαγή, την επόμενη φορά που θα κάνετε login στην υπηρεσία mycourses ή αυτόματα το ακόλουθο βράδυ, η διεύθυνσή σας θα ενημερωθεί και στο mycourses.
 

Ιστοσελίδες μαθημάτων (mycourses.ntua.gr)