• Κτήριο Διοίκησης (Kυλικείο, Αίθουσα Τελετών - Αίθουσα Συγκλήτου, Γραφείο Πρύτανη, Γραφείο Αντιπρυτάνεων, Διάδρομοι στον 1ο και 2ο όροφο)
 • Κέντρο Δικτύων (Κτήριο 1)
 • Εστιατόριο ΕΜΠ (εσωτερικός χώρος)
 • Αίθουσες Πολυμέσων και Τηλεκπαίδευσης (εσωτερικά οι αίθουσες, τηλεδιάσκεψης 1 & 2, τηλεκπαίδευσης και το αμφιθέατρο πολυμέσων)
 • Βιβλιοθήκη (αναγνωστήρια Α,Β και κεντρική αίθουσα, του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Το Β αναγνωστήριο καλύπτεται αλλά έχει χαμηλό σήμα που σημαίνει ότι κάποιοι φορητοί ίσως να μην μπορούν να συνδεθούν. Δεν υπάρχει κάλυψη στον δεύτερο όροφο.
 • Κτήριο Πληροφορικής (pc-labs, ισογείου και 1ου ορόφου)
 • Κτήρια Μηχανολόγων/Ναυπηγών (Αμφιθέατρα Α και Ζ, Πλατεία έξω από το εστιατόριο του ΕΜΠ μέχρι μια απόσταση 60μ περίπου από το εστιατόριο.)
 • ΣΕΜΦΕ (Θυρωρείο, Κυλικείο και Αμφιθέατρα 1,2,3,4 και όλος χώρος έξω απο αυτά)
 • Κτήρια Μεταλλειολόγων (Αμφιθέατρα)
 • Κτήρια Χημικών Μηχανικών (Αμφιθέατρα 1 και 2,  χώροι στο ισόγειο και στον 2ο όροφο)
 • Κτήριο Φυσικής  (Αμφιθέατρο, Ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος)
 • Νέα Κτήρια Ηλεκτρολόγων (Αμφιθέατρα 1,2,3 και διάδρομοι)
 • Κτήριο Λιμενικών
 • Κτήρια Πολιτικών Μηχανικών (Γραμματεία, Αμφιθέατρο -μέσα και έξω από αυτό-, Pc-lab, Κυλικείο, Αίθουσα Εκδηλώσεων)
 • Κτήρια Τοπογράφων (Κτήριο Γεωπληροφορικής, Κτήριο Βέη, Νέο Κτήριο Πτ Α, Λαμπαδάρειο Κτήριο στο Ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος)
 • Γυμναστήριο
 • Κτήριο Διοίκησης Νέων Φοιτητικών Εστιών
 • Κτήρια Αντοχής Υλικών (Κεντρικό κτήριο και κτήριο Β)

Δείτε το χάρτη με τα σημεία πρόσβασης αναλυτικά εδώ

Αν είστε μέλος του Ιδρύματος και έχετε κωδικούς στο κεντρικό μητρώο του Ιδρύματος, τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε την ασύρματη κάρτα δικτύου σας και να δώσετε τα στοιχεία (login/password) στην εφαρμογή που εμφανίζεται αυτόματα στον browser σας. Είναι τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιείται, στο mycourses, my.ntua.gr, central.ntua.gr.
Αν δεν είστε μέλος του Ιδρύματος, τότε μπορείτε προσωρινά να πάρετε κωδικό χρήσης της υπηρεσίας σε χώρους συναντήσεων (αίθουσες Πολυμέσων & Τηλεκπαίδευσης, Αίθουσα Τελετών) από τον υπεύθυνο διοργανωτή .

Ναι, μπορείτε γιατί το πρότυπο 802.11g είναι υπερσύνολο του προτύπου 802.11b και άρα η κάρτα σας μπορεί να λειτουργήσει και σαν 802.11b.

Και τα τρία είναι πρότυπα ασύρματης δικτύωσης με το 802.11b να είναι το παλαιότερο, 802.11a να έπεται και το 802.11g να είναι το πιο πρόσφατο. To 802.11a δεν επιτρέπεται ακόμα στην Ελλάδα λόγω της συχνότητας των 5Ghz που χρησιμοποιεί. Διαφέρουν ως προς την συχνότητα που χρησιμοποιούν και τις επιδόσεις που έχουν. Τα χαρακτηριστικά τους συνοψίζονται παρακάτω: 

802.11b802.11a802.11g

Συχνότητα2.4Ghz5Ghz2.4Ghz

Διαμόρφωση σήματοςDSSSOFDMOFDM

Μέγιστη ταχύτητα11Mbps54Mbps54Mbps

Μέγιστη ισχύς εκπομπής100mW-100mW

Συμβατότητα με--802.11 b


 

Οι κάρτες 802.11g μπορούν να συνδεθούν σε ασύρματα δίκτυα 802.11g και 802.11b, αλλά οι κάρτες 802.11b μπορούν να συνδεθούν μόνο σε ασύρματα δίκτυα 802.11b

Εάν έχετε ένα "χαμηλό" αλλά σταθερό σήμα και δεν διακόπτεται συνεχώς η σύνδεση, δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα στην σύνδεση σας. Αν έχετε προβλήματα, αυτά μάλλον οφείλονται σε άλλες αιτίες, παρά στο "χαμηλό" σήμα.

Δεν είναι απαραίτητο το επίπεδο του σήματος να βρίσκεται στο «Άριστη» (excellent) για να έχετε μια καλή και γρήγορη σύνδεση. Η ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται περισσότερο από την ποιότητα του σήματος, παρά από την ένταση του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε την πλήρη ταχύτητα των 11Mbps με σήμα έντασης «χαμηλό» αν η ποιότητα του είναι καλή. Η ταχύτητα σύνδεσης είναι χαρακτηριστικό που αναφέρεται από τα Microsoft windows.

 1. Έχετε εγκαταστήσει επιτυχημένα τους οδηγούς της κάρτας ασύρματου δικτύου; Ένας εύκολος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι κοιτώντας στο taskbar. Θα πρέπει να υπάρχει το εικονίδιο μιας σύνδεσης δικτύου, που θα αναφέρει σύνδεση ασύρματου δικτύου.
 2. Σιγουρευτείτε ότι ο χώρος που βρίσκεστε καλύπτεται από ασύρματο δίκτυο. Μπορείτε να βρείτε τους χώρους που καλύπτονται, σε άλλο σημείο αυτού του FAQ. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε τους διπλανούς σας και αν ακόμη δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη του Κέντρου Δικτύων.
 3. Είναι ενεργοποιημένο το ασύρματο δίκτυο; Πατήσατε το κουμπάκι που το ανοίγει; (για φορητά με ενσωματωμένο wireless)

Εφόσον δεν βοήθησαν τα παραπάνω τότε επιβεβαιώστε ότι:

 1. Το εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου, κάτω δεξιά αναφέρει ότι έχει σύνδεση ή όχι;
 2. Έχετε ρυθμίσει το « ntua» ως “ preferred network”;
 3. Έχετε απενεργοποιήσει την επιλογή κρυπτογράφησης για το “ ntua”;
 4. Το εικονίδιο της σύνδεσης δικτύου, κάτω δεξιά αναφέρει ότι είστε συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυο “ ntua”; Αν αναφέρει κάποιο άλλο όνομα, τότε συνδεθήκατε σε κάποιο άλλο ασύρματο δίκτυο.
 5. Έχετε ορίσει αυτόματη ανάθεση IP διεύθυνσης στις ρυθμίσεις της ασύρματης κάρτας δικτύου;

Αν δεν βοήθησαν ούτε τα παραπάνω τότε ελέγξτε αν:

 1. Βλέπετε την σελίδα εισόδου στο ασύρματο δίκτυο του ΕΜΠ, όταν ανοίξετε ένα web browser και προσπαθήσετε να πάτε σε μια τυχαία www διεύθυνση;
 2. Έχετε δοκιμάσει να δώσετε περισσότερες από μια διευθύνσεις στον web browser προκειμένου να σας εμφανίσει την σελίδα εισόδου;
 3. Έχετε δώσει τα στοιχεία σας στην σελίδα εισόδου και σας επέστρεψε μια σελίδα που αναφέρει την επιτυχή είσοδο σας στο σύστημα;

Τέλος δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης του Κέντρου Δικτύων

 

Το ασύρματο δίκτυο Ε.Μ.Π. παρέχει κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία της Πολυτεχνειούπολης, τα οποία φαίνονται στο χάρτη κάλυψης. Ασύρματο δίκτυο στις Φ.Ε.Ε.Μ.Π. υπάρχει μόνο στο κτήριο της Διοίκησης των Εστιών.

Όχι! Το ασύρματο δίκτυο Ε.Μ.Π. παρέχει κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία της Πολυτεχνειούπολης, τα οποία φαίνονται στο χάρτη κάλυψης.

Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi)