Όταν κάποια τρίτη υπηρεσία προωθήσει τον πλοηγό διαδικτύου σας (web browser) στην σελίδα https://login.ntua.gr, χρησιμοποιήστε το ζεύγος username/password που σας έχει χορηγήσει το ίδρυμα. Μετά την επιτυχή είσοδο θα προωθηθείτε αυτόματα πίσω στην σελίδα της σχετικής τρίτης υπηρεσίας έχοντας πλέον ταυτοποιηθεί.

Οπωσδήποτε εγκαταστήστε τα ψηφιακά πιστοποιητικά της Αρχής Πιστοποίησης του ΕΜΠ στο φυλλομετρητή σας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε την ασφάλεια της σύνδεσής σας με το login.ntua.gr.

Το συνηθισμένο ζεύγος που χρησιμοποιείτε για όλες τις γνωστές υπηρεσίες του Κέντρου Δικτύων, όπως π.χ. my.ntua.gr, wi-fi, VPN κλπ. Δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε κάτι καινούριο.

Μετά από επιτυχή ταυτοποίηση, η σύνοδός σας είναι ενεργή για μερικές ώρες και για όσο ο φυλλομετρητής σας είναι ανοικτός. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σας ξαναζητηθεί το ζεύγος username/password εκτός και αν κλείσετε τον φυλλομετρητή ή περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Ισχύει ο κανονισμός του ΚΕΔ ΕΜΠ που απαγορεύει την κακή χρήση της υπηρεσίας. Ειδικοί περιορισμοί δεν ισχύουν.

Απλά κλείστε τον φυλλομετρητή σας. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, θα σας ζητηθεί αυτόματα ξανά το ζεύγος username/password σας.

Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκ των προτέρων. Όταν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσετε κάποιος άλλος δικτυακός τόπος θα σας οδηγήσει αυτόματα στην σελίδα https://login.ntua.gr. Απλά γράψτε σωστά το όνομα και το συνθηματικό σας και όλα τα υπόλοιπα θα συμβούν αυτόματα.

Απολύτως όχι. Το συνθηματικό σας δεν πάει ποτέ σε τρίτους, ούτε καν αποθηκεύεται από την υπηρεσία.

Υπηρεσία ταυτοποίησης χρηστών