08-04-2020

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Office 365 είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού στο ΔΗΛΟΣ 365 του ΕΔΥΤΕ.

  • Περιηγηθείτε στο ΔΗΛΟΣ 365 και πατήστε στο κουμπί Σύνδεση
  • Στην σελίδα της Υποδομής Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης (AAI) του ΕΔΥΤΕ, διαλέξτε τον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (National Technical University of Athens) απο το dropdown menu και πατήστε στο Επιβεβαίωση.
  • Θα οδηγηθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού (που έχετε λάβει από το KHY).
  • Στην συνέχεια θα ανακατευθυνθείτε και πάλι πίσω στην σελίδα του ΔΗΛΟΣ 365 όπου θα δείτε ένα μήνυμα να σας ενημερώνει οτι η διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού σας στο Office 365 είναι σε εξέλιξη.
  • Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, μόλις έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού σας στο Office 365, θα ανακατευθυνθείτε στον πίνακα εργασίας του ΔΗΛΟΣ 365.

Για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες του Office 365, μπορείτε είτε να επισκεφθείτε την Πύλη του Office 365 είτε να προσπελάσετε απευθείας την υπηρεσία του Office 365 που επιθυμείτε.

Όταν σας ζητηθεί να κάνετε sign in θα πρέπει να βάλετε το username που χρησιμοποιείτε για την ταυτοποίησή σας στο login.ntua.gr συνοδευόμενο από @ntua.gr, δηλαδή ο λογαριασμός σας θα είναι της μορφής username@ntua.grΜην εισάγετε άλλο Microsoft, Outlook ή Skype Account, ούτε την διεύθυνση email σας στο ΕΜΠ.
Στην συνέχεια θα μεταφερθείτε στην πύλη ταυτοποίησης του ΕΜΠ (το login.ntua.gr) όπου θα εισάγετε το username και τον κωδικό σας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Αναλυτικότερες οδηγίες για το ΔΗΛΟΣ 365

Οδηγίες χρήσης εργαλείων τηλεκπαίδευσης για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως στο ΕΜΠ