19-08-2017

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αποσταλεί παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα στα μέλη της κοινότητας του ΕΜΠ, τα οποία προτρέπουν σε επιβεβαίωση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Αγνοήστε τα σχετικά μηνύματα, καθώς δεν προέρχονται από το Κέντρο Δικτύων. Αν ακολουθήσατε το σύνδεσμο που περιέχεται σ'αυτά και εισαγάγατε τα στοιχεία σας σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, πρέπει να αλλάξετε άμεσα το password σας, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που σας παρέχει το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΕΜΠ (central) .

Παρατίθεται στη συνέχεια πρότυπο του κακόβουλου μηνύματος:

From: NTUA Help Desk <gcrescenciano@anlis.gov.ar>
Subject: Επικύρωση του λογαριασμού σας

Περιεχόμενο μηνύματος:
Αγαπητέ χρήστη,

Λόγω της συνεχούς νέας αλλαγής στη σελίδα σύνδεσής μας στο webmail, απαιτείται να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας μέσω του webmail για να επιτρέψετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες αλληλογραφίας μας. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επικυρώσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, συνδεόμενοι στο λογαριασμό σας:

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα έχετε περιορισμένη πρόσβαση στο γραμματοκιβώτιό σας.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τις υπηρεσίες webmail

Χαιρετισμοί, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ Webmail του ΕΜΠ Γραφείο Βοήθειας του Ε.Μ.Π. | Copyright © 2017 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.