Κεντρική Ανακοινώσεις          Βοήθεια            English            
.
ΚΕΔ
.
Ρόλος του ΚΕΔ
Οργανόγραμμα
Προσωπικό
Ανάπτυξη Υπηρεσιών
Χρηματοδοτούμενα Έργα
Επικοινωνία

ΔΙΚΤΥΟ
.
Γενική Περιγραφή
Δίκτυο Δεδομένων
Δίκτυο Φωνής

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
.
Δικτύου Δεδομένων
Δικτύου Φωνής
Στατιστικά

HELP
.
Υποστήριξη Χρηστών
Εκπαίδευση - Ενημέρωση
Προστασία από Ιούς
Ανεπιθύμητα e-mail
FAQ
Sitemap

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
.


ΔΙΚΤΥAKOI ΤΟΠΟΙ
.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ (my.ntua.gr)
Τελευταία ενημέρωση : 2017-01-17

Το ΚΕΔ-Ε.Μ.Π. στο πλαίσιο παροχής νέων προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών παρέχει στα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας μέσω της υπηρεσίας my.ntua.gr  ένα μέσο οργάνωσης της δουλειάς τους με την μορφή μιας ηλεκτρονικής online ατζέντας, προσφέροντας λειτουργίες όπως:

 • Ανάγνωση και αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (web mail) από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου με ασφαλή και εύκολο τρόπο.
 • Ανάγνωση και αποστολή άρθρων στον news server του Ε.Μ.Π.
 • Συντήρηση λίστα επαφών (address book) με πλήθος στοιχείων, όπως ονοματεπώνυμο, αριθμοί τηλεφώνων, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, διευθύνσεις εργασίας και οικίας κλπ.
 • Ημερολόγιο για την καταχώρηση συναντήσεων, σημαντικών ημερομηνιών και την οργάνωση του ημερήσιου, εβδομαδιαίου και μηνιαίου προγράμματος.
 • Σημειωματάριο για φύλαξη χρήσιμων πληροφοριών και σημειώσεων.
 • Λίστα με εργασίες και εκκρεμότητες με βάση προτεραιότητες και βαθμό ολοκλήρωσης (to-do list).
 • Λίστα με χρήσιμες διευθύνσεις δικτυακών τόπων (bookmarks/URLs).
 • Καταχώρηση των παραπάνω δεδομένων ανά κατηγορίες.
 • Δυνατότητα δημιουργίας ομάδων χρηστών, τα μέλη των οποίων μπορούν κατά βούληση να μοιράζονται μεταξύ τους τις πληροφορίες που εισάγουν στην υπηρεσία (ραντεβού, επαφές, σημειώσεις, εργασίες κλπ). Με τον τρόπο αυτό η υπηρεσία my.ntua.gr μπορεί να λειτουργήσει ως προηγμένο εργαλείου συνεργασίας και συντονισμού ομάδων χρηστών (workgroup collaboration tool).
Το Κέντρο Δικτύων συνιστά την εγκατάσταση των ψηφιακών πιστοποιητικών της Αρχής Πιστοποίησης του Ε.Μ.Π. στον υπολογιστή σας. Με τον τρόπο αυτό οι εφαρμογές σας θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν άμεσα το ψηφιακό πιστοποιητικό που χρησιμοποιεί η υπηρεσία my.ntua.gr για την ασφαλή μετάδοση (SSL/TLS) των προσωπικών σας δεδομένων μέσω του δικτύου.

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες της, η υπηρεσία my.ntua.gr λειτουργεί και ως πλατφόρμα ανάπτυξης νέων υπηρεσιών. Τέτοιες υπηρεσίες είναι:

 • Αίτηση ενεργοποίησης του κωδικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail.ntua.gr).
 • Αίτηση ενεργοποίησης της προσωπικής σελίδας (users.ntua.gr).
 • Λήψη αρχείων από το Διαδίκτυο κατά παραγγελία και η παραλαβή όταν ολοκληρωθεί η λήψη τους (download manager).
 • Πληροφόρηση (και σε ορισμένες περιπτώσεις τροποποίηση) για τα  στοιχεία του χρήστη στην υπηρεσία καταλόγου και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mail.ntua.gr, προσωπικών σελίδων users.ntua.gr, πρόσβασης μέσω τηλεφωνικής γραμμής και λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα από μια ενιαία και περιεκτική σελίδα (my account).
 • Πληροφόρηση για την κίνηση του τηλεφωνικού λογαριασμού ανά μήνα του χρήστη εφόσον διαθέτει μια ή περισσότερες τηλεφωνικές συνδέσεις στο όνομά του.
 • Ενημέρωση για τα στατιστικά κίνησης του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη ανά μήνα.
 • Ενημέρωση του χρήστη για την κίνηση των ερευνητικών προγραμμάτων στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ε.Μ.Π. που έχει στο όνομά του (για μέλη Δ.Ε.Π.).

Η υπηρεσία παρέχεται σε όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας εφόσον διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση σε κάποιον από τους διακομιστές αλληλογραφίας (mail servers) του Ιδρύματος που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο IMAP. Η πρόσβαση στον εξυπηρετητή mail.ntua.gr πραγματοποιείται με τη χρήση του username/password που έχετε αποκτήσει από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (central).

Η υπηρεσία my.ntua.gr αναπτύχθηκε με το ελεύθερο λογισμικό TWIG (The Web Information Gateway ). To TWIG αποτελεί ένα web based client ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ παράλληλα παρέχει την δυνατότητα προσαρμογής στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία αρωγής χρηστών (Help-Desk) του ΚΕΔ που λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. - 17:00 μ.μ. για το δίκτυο δεδομένων και δέχεται τις κλήσεις μέσω τηλεφώνου 210 - 772-1861, fax 210 - 772-1866 ή άμεσα στο κτίριο του ΚΕΔ. Ακόμα μπορείτε να στείλετε e-mail στον υπεύθυνο της υπηρεσίας στην ηλεκ. διεύθυνση: help-data@noc.ntua.gr

[Σελίδα πρός εκτύπωση]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
.


ΕΡΓΑΛΕΙΑ
.
Δοκιμή ταυτοποίησης χρήστη
Looking Glass
Remote TRACEROUTE
WHOIS Query
DNS Test


ΣΥΝΔΕΣΗ
.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
.
Παροχής Υπηρεσιών Δικτύου
Κράτησης Αιθουσών Πολυμέσων
Υπηρεσίας Φιλοξενίας Ιστοσελίδων
Παροχής DNS
Παροχής Virtual DNS
Παροχής Virtual Email
SP της υπηρεσίας ταυτοποίησης


.
Ο παρών δικτυακός τόπος δημιουργήθηκε και συντηρείται από το Κέντρο Δικτύων του Ε.Μ.Π. (RSS - Περιορισμός ευθύνης) με ελεύθερο λογισμικό. Για απορίες, σχόλια και ιδέες μπορείτε να απευθύνεστε στην διεύθυνση webmaster@noc.ntua.gr ή στο τηλέφωνο 210-772-1861, Δευτέρα εως Παρασκευή, 09:00-17:00
Συγχρηματοδότηση
από την Ε.Ε.